PAST QUESTIONS

LATEST ICT PAST QUESTION FOR 2022 EXAMS AND ANSWERS

Here are the overall past questions for information and communication technology

Please take your time and read the questions and answers well because some of the theory parts are most likely questions

RECOMMENDED

Q1. ICT stands for _______________

a)      Information and Communication Technology

b)      Information and Communication Terminology

c)      Information and Common Technology

d)      Information to Communication Technology

Ans. a. Information and Communication Technology

 

Q2. A computer is an _____________ machine

a)      mechanical

b)      electrical

c)      electronic

d)      None of the above

Ans. c. electronic

 

Q3. ICT refers to all the methods, tools, concepts related to

a)      storing digital information.

b)      recording digital information.

c)      sending digital information.

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q4. Which of the following ways are used to record or store information?

a)      handwritten on paper

b)      written using a typewriter

c)      typed in computer

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

RECOMMENDED

Q5. Physical part of computer is called ___________

a)      Hardware

b)      Software

c)      Shareware

d)      None of the above

Ans. a. Hardware

 

Q6. Which of the following is not computer hardware?

a)      RAM

b)      Keyboard

c)      MS Paint

d)      Monitor

Ans. c. MS Paint

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q7. Which of the following is/are examples of software?

a)      MS Word

b)      MS Excel

c)      OpenOffice Calc

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q8. ______ act as an interface between the user and the computer.

a)      Operating System

b)      Ms Excel

c)      Impress

d)      Digital Documentation

Ans. a. Operating System

 

Q9. Software that starts working as soon as we switch on a computer is

a)      RAM

b)      ROM

c)      Operating System

d)      None of the above

Ans. c. Operating System

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q10. Hardware would not be able to function without ___________

a)      Shareware

b)      Freeware

c)      Software

d)      None of the above

Ans. c. Software

 

Q11. Which of the following is an output device?

a)      Monitor

b)      Speaker

c)      Printer

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q12. Which of the following are mobile operating system?

a)      Apple iOS

b)      Android

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. c. Both of the above

RECOMMENDED

Q13. BIOS stands for

a)      Basic Input/Output System

b)      Base Input/Output System

c)      Basic Input and Output Systematic

d)      None of the above

Ans. a. Basic Input/Output System

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q14. Identify the input device

a)      Printer

b)      Speaker

c)      Mouse

d)      Monitor

Ans. c. Mouse

 

Q15. A __________ is a device used to type text, numbers and commands into the computer.

a)      Mouse

b)      Keyboard

c)      Joystick

d)      None of the above

Ans. b. Keyboard

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q16. Keys labeled from F1 to F12 are __________ keys

Input
System
Function
Help
Ans. c. Function

 

Q17. The function of the F1 key in most programs is to ___________

open save as dialog box
open help
delete a file
None of the above
Ans. b. open help

RECOMMENDED

Q18. You use the _______________ key to move the cursor to the beginning of a new line.

Enter
Return
Both of the above
None of the above
Ans. c. Both of the above

 

Q19. Navigation keys are

a)      Arrow Keys

b)      Page Up

c)      Page down

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q20. When the INSERT key is turned ON, it helps you overwrite characters to the ______ of the cursor

a)      left

b)      right

c)      both of the above

d)      None of the above

Ans. b. right

 

Q21. DELETE key is used to remove typed text on the _______ side of the cursor.

a)      left

b)      right

c)      both of the above

d)      None of the above

Ans. b. right

RECOMMENDED

Q22. Backspace key is used to remove typed text on the _____ side of the cursor.

a)      left

b)      right

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. a. left

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q23. _____________ key opens the start menu.

a)      Arrow

b)      Ctrl

c)      Windows

d)      None of the above

Ans. c. Windows

 

Q24. A _____________ is a device that you can use to move, select and open items on your computer screen.

a)      Mouse

b)      Joystick

c)      Scanner

d)      None of the above

Ans. a. Mouse

 

Q25. When you click a particular file by mouse, it may gets _______

a)      Selected

b)      Deselected

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. a. Selected

RECOMMENDED

Q26. When you move the item to the new location with the help of mouse. This is called ________________

a)      Move and drop

b)      Move and leave

c)      Drag and drop

d)      None of the above

Ans. c. Drag and drop

 

Q27.Double-clicking means to quickly click the ______ mouse button twice

a)      right

b)      left

c)      both of the above

d)      None of the above

Ans. b. left

 

Q28. We can ___ a file by mouse by double click on file.

a)      Close

b)      Save

c)      Open

d)      Delete

Ans. c. Open

RECOMMENDED

Q29. ______functions is performed by mouse?

a)      Click

b)      Double Click

c)      Drag and Drop

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q30. Prevent others from using your computer by __________

a)      using username and password

b)      using antivirus

c)      using UPS

d)      using internet

Ans. a. using username and password

 

Q31. Electronic files in computer can be ____________

a)      Copied

b)      Moved

c)      Rename

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q32. Each file in computer has _______________

a)      Name

b)      Extension

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. c. Both of the above

RECOMMENDED

Q33. The file name and file name extension are separated by a _______

a)      period

b)      comma

c)      semi colon

d)      None of the above

Ans. a. period

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q34. Sneha created a file in Notepad and saved the file by name “hello” so the complete name of file will be _____________

a)      hello.doc

b)      hello.docx

c)      hello.txt

d)      hello.jpg

Ans. c. hello.txt

 

Q35. The extension of image file is _____________

a)      .xls

b)      .jpg

c)      .doc

d)      .docx

Ans. b. .jpg

 

Q36. A __________ is a location where a group of files can be stored.

a)      folder

b)      main file

c)      super file

d)      none of the above

Ans. a. folder

 

Q37. When a student, Neha, joins a class, the teacher creates a file on the computer to store Neha’s information, such as name, address, phone number. In which of the following application, we can store such information?

a)      Notepad

b)      Wordpad

c)      MS Word

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q38. Which of the following is a text editor?

a)      MS Excel

b)      MS Paint

c)      Notepad

d)      All of the above

Ans. c. Notepad

RECOMMENDED

Q39. Shortcut to save file is ________________

a)      Ctrl + S

b)      Ctrl + F1

c)      Alt + S

d)      None of the above

Ans. a. Ctrl + S

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q40. We need to protect our computer from ____________

a)      Air

b)      Dust

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. b. Dust

 

Q41. We should avoid _______ to protect our computer/laptop.

a)      Eating near computer

b)      Keeping a glass of water near computer

c)      Dropping laptop

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q42. The CPU has an ______________ to keep it cool.

a)      internal fan

b)      external fan

c)      cooling pipe

d)      None of the above

Ans. a. internal fan

 

Q43. Overcharge your mobile/laptop battery will _______ the battery life.

a)      increase

b)      decrease

c)      no change

d)      None of the above

Ans. b. decrease

 

Q44. Backing up data means to save the information present on your computer on another device.(T/F)

a)      True

b)      False

Ans. a. True

RECOMMENDED

Q45. ___________ is used to protect our computer from virus.

a)      Worm

b)      Anti Spyware

c)      Anti virus

d)      None of the above

Ans. c. Anti virus

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q46. __________ software, help us to clean up the unnecessary files.

a)      Data Cleaner

b)      Disk Cleaner

c)      Cleaner

d)      None of the above

Ans. b. Disk Cleaner

 

Q47. Unwanted mails are called ______________

a)      A-SPAM

b)      SPM

c)      SPAM

d)      N-SPAM

Ans. c. SPAM

 

Q48. What happens if you plugged in mobile/laptop even after 100% charge?

a)      Device will break

b)      Device will stop working

c)      Device will over heat

d)      None of the above

Ans. c. Device will over heat

 

Q49. Pressing ____________ key opens the Start menu.

a)      Windows

b)      Alt + Windows

c)      Ctrl + Windows

d)      None of the above

Ans. a. Windows

 

Q50. ________ key helps to move the cursor to the beginning of a new line.

Ctrl + Home
Ctrl + End
Enter
None of the above
Ans. c. Enter

RECOMMENDED

Q51. Extension of temporary file is ____

a)      a) .tmp

b)      b) .exe

c)      c) .bmp

d)      d) .xls

Ans. a) .tmp

 

Q52. Press _____ on the keyboard to open Run dialog box.

a)      Ctrl + R

b)      Alt + R

c)      Windows button + R

d)      None of the above

Ans. c. Windows button + R

 

Q53. To open Temp folder type ____________ in Run dialog box.

a)      temp%

b)      %temp%

c)      #temp#

d)      Any of the above

Ans. b. %temp%

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

CLICK HERE TO JOIN OUR WHATSAPP PLATFORM

Q54. A device that monitors and controls incoming and outgoing network traffic based on user-defined security rules is ________

a)      Antivirus

b)      Malware

c)      Firewall

d)      None of the above

Ans. c. Firewall

 

Q55. Firewall is a _____________________

a)      Software

b)      Hardware

c)      Hardware or Software

d)      None of the above

Ans. c. Hardware or Software

RECOMMENDED

Q56. ___________ are small files which are stored on a user’s computer when a user visit a website on the internet.

a)      Image

b)      Cookies

c)      Firewall

d)      None of the above

Ans. b. Cookies

 

Q57. Identify which of the following is a temporary file?

a)      flower.jpg

b)      temporary.doc

c)      temporary.docx

d)      web.tmp

Ans. d. web.tmp

 

Q58. Cookies are always harmful.(T/F)

a)      True

b)      False

Ans. b. False

 

Q59. _______ typically contain information about your visit to the webpage or record your login information.

a)      Cookies

b)      Image

c)      Firewall

d)      None of the above

Ans. a. Cookies

 

Q60. Press ______ to select all files.

a)      Ctrl + S

b)      Ctrl + A

c)      Ctrl + D

d)      Ctrl + P

Ans. b. Ctrl + A

 

Q61. VIRUS is an acronym for

a)      Vital Information Resource Under Seize

b)      Vital Information Resource Under Size

c)      Vital Information Remark Under Seize

d)      Vital Informative Resource Under Seize

Ans. a. Vital Information Resource Under Seize

 

Q62. A _________ is a software program that attaches itself to other programs and alters their behavior.

a)      Cookie

b)      Computer virus

c)      Firewall

d)      None of the above

Ans. b. Computer virus

RECOMMENDED

Q63. A computer virus can infect only ________

a)      Hardware

b)      Software

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. b. Software

 

Q64. A computer can get infected with virus by

a)      Infected files

b)      Infected pen drives

c)      Infected file attachment of e-mails

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q65. A computer virus cannot ____

a)      infect files on CD or DVD, if they are closed for writing.

b)      infect computer hardware like, keyboard, mouse, etc.

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. c. Both of the above

RECOMMENDED

Q66. Common signs of a virus attack is/are :

a. Computer runs very slow
b. There is change in the file size
c. Computer restarts on its own
d. All of the above
Ans. d. All of the above

 

Q67. To prevent virus infection we should

a)      Install and use anti-virus software.

b)      not open e-mails of an unknown person/sender

c)      not allow any untrustworthy person to use your system.

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q68. Which of the following is an Antivirus?

a)      Norton AntiVirus

b)      Quick Heal

c)      McAfee VirusScan

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q69. An anti-virus program can be effective when

a)      it run in the background at all times.

b)      it is regularly updated

c)      it scan full disk periodically

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

RECOMMENDED

Q70. Characteristics of computer virus is :

a)      it makes copies of itself.

b)      it makes the system slow.

c)      it may get activated at a certain date and time.

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q71. Regular care and maintenance of computer is required

a)      to detect any issues at an early stage

b)      so that system works efficiently

c)      to avoid a condition of System Failure

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q72. Regular maintenance of the system includes

a)      installing updates of the software

b)      check the security of the system

c)      taking backups of important files and documents

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q73. Precaution to be taken while cleaning the computer components are :

a)      Power Off the computer before cleaning

b)      Never spray cleaning fluid directly on the component of the computer.

c)      Both of the above

d)      None of the above

RECOMMENDED

Q74. We should never spray any liquid cleaner directly on

a)      Keyboard

b)      Monitor

c)      Mouse

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q75. Disk defragmentation help to

a)      remove the virus from the system

b)      use the disc space at an optimal level.

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. b. use the disc space at an optimal level.

 

Q76. System Performance can be increased by

a)      increasing RAM

b)      disk defragmentation

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. c. Both of the above

 

Q77. __________parts of the computer system should be cleaned so that it can work properly.

a)      Internal

b)      External

c)      Both internal and external

d)      None of the above

Ans. c. Both internal and external

 

Q78. DOS stands for ______________

a)      Disk Operating System

b)      Dot Operating System

c)      Disk Open System

d)      Disk Operating Secure

Ans. a. Disk Operating System

 

Q79. Which of the following is Microsoft Product?

a)      DOS

b)      Windows

c)      Android

d)      Linux

Ans. b. Windows

RECOMMENDED

Q80. ________________ operating system is an example of an interactive operating system.

a)      Windows

b)      DOS

c)      Linux

d)      None of the above

Ans. a. Windows

 

Q81. GUI stands for _______________________

a)      Graphical User Interface

b)      Graphical User Interaction

c)      Graphical User Interactive

d)      None of the above

Ans. a. Graphical User Interface

 

Q82. Which operating system allows only one user to do a task on the computer and one thing at a time?

a)      Single-user, multi-task operating system

b)      Single-user , single-task operating system

c)      Multi-user

d)      None of the above

Ans. b. Single-user , single-task operating system

 

Q83. Which Operating System is used to control machinery like robots in complex animations and computer controlled automated machines

a)      Real Time

b)      Multi-user

c)      Single-user, multi-task operating system

d)      Distributed

Ans. a. Real Time

 

Q84. Examples of real-time operating systems is :

a)      Windows CE

b)      Lynx OS

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. c. Both of the above

RECOMMENDED

Q85. Examples of distributed operating systems is

a)      Windows

b)      Unix

c)      Linux

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q86. ___________ operating system enables multiple users to work on the same computer simultaneously.

a)      Single-user , single-task operating system

b)      Single-user, multi-task operating system

c)      Multi-user

d)      None of the above

Ans. c. Multi-user

 

Q87. Which Operating System enables single user to operate on several programs at the same time.

a)      Single-user, multi-task operating system

b)      Multi-user

c)      Single-user , single-task operating system

d)      Real Time

Ans. a. Single-user, multi-task operating system

 

Q88. Example of Multi Tasking Operating System is

a)      Windows

b)      Apple MacOS

c)      Both of the above

d)      None of the above

Ans. c. Both of the above

RECOMMENDED

Q89. An operating system in which commands can be entered by clicking/double-clicking/right-clicking a mouse is :

a)      GUI-based

b)      CUI-based

c)      TUI-based

d)      None of the above

Ans. a. GUI-based

 

Q90. Examples of Mobile operating Systems is :

a)      Android

b)      Symbian

c)      iOS

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q91. The first screen that appears on monitor after loading OS is called ________________

a)      Icons

b)      Desktop

c)      Wall paper

d)      None of the above

Ans. b. Desktop

 

Q92. Small pictures on the desktop are called _______

a)      Desktop

b)      Symbols

c)      Icons

d)      Pictures

Ans. c. Icons

RECOMMENDED

Q93. Picture used for the desktop background is called __________

a)      Wallpaper

b)      Background image

c)      Wall image

d)      Desktop image

Ans. a. Wallpaper

 

Q94. Start button is present on _________ side of the Taskbar.

a)      right

b)      left

c)      top

d)      bottom

Ans. b. left

 

Q95. Bar present at the bottom of the desktop is called ____________

a)      Status bar

b)      Scroll bar

c)      Taskbar

d)      None of the above

Ans. c. Taskbar

 

Q96. Components of Windows 7 Desktop is/are :

a)      Desktop

b)      Wallpaper

c)      Taskbar

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

RECOMMENDED

Q97. Which icon allows user to access all drives, files, and folders on the computer.

a)      Recycle Bin

b)      Computer

c)      Application

d)      Start button

Ans. b. Computer

 

Q98. The main components of Taskbar is/are

a)      Start button

b)      Active Applications

c)      Date/Time icon

d)      All of the above

Ans. d. All of the above

 

Q99. Deleted files and folders are stored in _______________

a)      Recycle bin

b)      My Computer

c)      Control Panel

d)      None of the above

Ans. a. Recycle bin

 

Q100. Everything we store in computer is stored in the form of a __________

a)      Folder

b)      Sub folder

c)      File

d)      None of the above

Ans. c. File

RECOMMENDED

Question: 1
Which bar shows the current position as far the text goes?
(A) Title bar
(B) Menu bar
(C) Scroll bar
(D) Status bar
Ans: D Status bar

Question: 2
Select all the text in MS Word document by
(A) Ctrl +S
(B) Ctrl+ 1
(C) Ctrl+ A
(D) Ctrl+ V
Ans: C Ctrl+ A

Question: 3
____ is not a part of a MS Word document
(A) Quick access toolbar
(B) Start Menu button
(C) Home panel
(D) View option
Ans: B Start Menu button

 

Question: 4
The name of a word document displays in ____
(A) Ribbon
(B) Title bar
(C) Status bar
(D) Home tab
Ans: B Title bar

Question: 5
Each line represents how many letters in WordStar?
(A) 20
(B) 35
(C) 65
(D) 75
Ans: C 65

RECOMMENDED

A B C D E F G H I J K L
1 INDEX NO NAME EX. 1 (10) EX. 2 (10) TOTAL

EX. (20)

HW. 1 (10) HW. 2 (10) TOTAL HW (20) TOTAL CA (40) EXAMS (60) TOTAL SCORE (100) POSITION
2 1001 ATO 7 5 4 5 54
3 1002 ANIM 5 8 5 7 59
4 1003 ADJEI 8 6 8 8 52
5 1004 SIAW 4 4 5 4 51
6 1005 POKU 6 5 8 5 50
7 1006 ASIEDU 5 8 8 8 53
8 1007 MENSAH 4 7 8 6 54
9 1008 ABOADI 6 9 7 9 51
10 1009 KISI 5 5 6 9 51
11 1010 OFEI 8 9 7 10 50
12 1011
13 1012

 

NOTE: These are likely Questions to Drop please Take Not 

 

  1. Write the formula to find the total Ex. (20) in Cell E2
  2. Write the formula to find the total HW (20) in cell H4
  3. Write the formula to find the maximum score in total Ex. Column
  4. Write the formula to find the minimum scores in total HW Column
  5. Write the formula to find the average total score for Aboadi
  6. Write the formula to find the position of each student

 

  1. State three positive uses of the internet
  2. Differentiate between storage device and storage media
  3. List four examples of storage media and storage device
  4. Differentiate between SAVE and SAVE AS
  5. Differentiate between Orphan and Windows in word processing
  6. List and explain at least ten forbidden file or folder names on windows

 

RECOMMENDED

 

1.        In Microsoft word the shortcut key for print is……………………………

(a)    Alt + P

(b)    Ctrl + P

(c)     Esc + P

(d)    Shit + P

 

2.       The Save Command is found under which of the following menu tab?

a.       Edit

b.      File

c.       Tools

d.       Insert

 

3.       Keyboard command for copying text is….

a.       Alt + C

b.      Ctrl + C

c.       Esc + C

d.       Shit + C

 

4.       Which of the following can be done to transfer information from a website to word processing?

a.       Copy and paste

b.       Drag and paste

c.       Cut and paste

d.       Select and paste

 

5.       A printed version of what is seen on the computer screen is………

a.       Print out

b.       Softcopy

c.       Hardcopy

d.       Software copy

RECOMMENDED

6.       What is the blinking symbol on the screen that shows where the next character will appear?

a.       Cursor

b.      Delete key

c.       Arrow key

d.      Return key

 

7.      Microsoft Office is………….

a.       Shareware

b.       Public Domain

c.       An application Suit

d.       Firmware

 

8.       A word processor would be used best to…….

a.       Paint a picture

b.       Work out income and expenditure

c.       Draw a diagram

d.      Type a story

 

9.       The shortcut key to open a new file in MS Word is………….

a.       Ctrl + N

b.       Ctrl + C

c.       Ctrl + V

d.       Ctrl + X

RECOMMENDED

10.   To cut the selected text, these keys should be pressed………

a.       Ctrl + C

b.       Ctrl + D

c.       Ctrl + V

d.      Ctrl + X

 

11.   Ctrl + I is used to

a.       Italic

b.       Bold

c.       Left ident

d.       Right indent

 

12.   What is the shortcut for save?

a.       Ctrl + C

b.       Ctrl + D

c.       Ctrl + S

d.       Ctrl + X

 

13.   Which is not in MS word?

a.       Italic

b.      Magic tool

c.       Font

d.       Bold

14.   ………. cannot be used to work in MS Office.

a.       Joystick

b.       Scanner

c.       Light Pen

d.       Mouse

15.   Which of these is a processing software?

a.       Avast

b.       Google Chrome

c.       Ms Word 2019

d.       FIFA 2021

RECOMMENDED

16.   The valid format of MS Word is……….

a.       Exe

b.       .doc

c.       .png

d.        .jpeg

 

17.   What program is used in MS-Word to check the spelling?

a.        Research

b.       Word Count

c.       Set language

d.      Spelling & Grammar

 

18.   Line spacing is in the ____ of MS Word

a.       Format tab

b.       View tab

c.       Insert tab

d.      Home tab

19.   Which term is not related with font?

a.       Font Grammar

b.       Font size

c.       Font style

d.       Font colour

 

20.   ____ Button brings word window to the maximum original size.

a.       Scroll

b.       Close

c.       Restore

d.       Minimize

21.  What is the smallest width of a column in MS Word

a.       0

b.      1.5

c.       0.5

d.      1

RECOMMENDED

22.  The longest key on the keyboard is………

a.       Spaced bar

b.      Scepabar

c.       Space bar

d.      Sacepe bar

23.  The main function of F1 key is …….

a.      Help

b.      Control

c.       Analysis

d.      Print

 

24.  Table can be found in which of the following tab?

a.       Menu

b.      Layout

c.       Insert

d.      Ribbon

 

25.  Themes can be seen at which tab?

a.      Design

b.      Menu

c.       Insert

d.      Layout

RECOMMENDED

26.  Font and paragraph can be found in which

a.      Home

b.      Insert

c.       Design

d.      Format

 

27.  Ruler can be found in which ribbon

a.       Insert

b.      View

c.       Reference

d.      Mailing

 

28.  Watermark can be found in which tab

a.       Review

b.      Insert

c.       Mailing

d.      Design

 

29.  ………. Is used to change letters from lower case to upper case

a.       Enter key

b.      Caps Lock

c.       Num Lock

d.      Scroll Lock

RECOMMENDED

30.  ……….is used to delete letters or characters from left of the insertion point

a.       Delete key

b.      Shit Key

c.       Caps Lock Key

d.      Back Space Key

 

31.  ……… allow one to format a paragraph by indenting it

a.       Esc. Key

b.      Shit Key

c.       Tab Key

d.      Crtl Key

 

32.  Which of this shortcut can close a word document……?

a.       Alt + F1

b.       Alt + F2

c.       Alt + F3

d.      Alt + F4

RECOMMENDED

33.  If a word is underline red in MS Word, what does it mean?

a.       Grammatical error

b.      Checking error

c.       Spelling error

d.      Indexing error

 

34.  If a word is underline blue or green in MS Word, what does it mean?

a.       Grammatical error

b.      Checking error

c.       Spelling error

d.      Indexing error

RECOMMENDED

35.  Find and replace can be found in which of the ribbon tools?

a.       Editing

b.      Font

c.       Paragraph

d.      Styles

36.  …….means that your computer is receiving data from the internet

a.      Downloading

b.      Uploading

c.       Deluding

d.      Searching

37.  The first or main page of the of a website is…………..

a.       Chat

b.      Homepage

c.       Discussion Board

d.      Internet

38.  Is a collection of pages with related to particular subjects or issues

a.      Website

b.      Internet

c.       Webpage

d.      Protocol

39.  ……..are software application that help us to fetch and display information through internet.

a.       Website

b.      Protocol

c.       Internet Browsers

d.      Homepage

RECOMMENDED

BRIGHT FRANCIS

BRIGHT FRANCIS ADOM is an ICT teacher at Ghana Education Service, Entrepreneur, Hard Working and I believe in giving out Accurate information to help others

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Home